OHJEET
 
1. Palvelun rakenne

Etusivulla (kuva 1) on lyhyt kuvaus ja pikalinkkejä, joilla voit siirtyä katselemaan laattojamme käyttökohteiden mukaan. Käyttökohteita (tuoteryhmiä) ovat:

 • Boordit
 • Julkisivut
 • Lasitiilet
 • Lattialaatat ulkotiloihin
 • Lattiat sisätiloihin
 • Mosaiikit
 • Projektilaatat
 • Seinät
 • Uima-altaat
 • Uutuudet
 • White-Line
 • Ideagalleria

Kuvien haku: Kuvia haetaan lomakkeen avulla. Voit hakea laattoja tietokannasta tuotteen tyypin, laatoitettavan tilan, laatan koon tai värin mukaan. Viimeisenä kohtana on vapaasanahaku jolla voit hakea tuotteita joko yhdellä sanalla tai sanan osalla.

Kuvat tiloittain: Tässä osiossa laatat on jaoteltu niiden käyttökohteiden mukaan. Jaottelun tarkoituksena on antaa palvelun käyttäjille mahdollisuus selata nopeasti eri mahdollisuuksia ja ideoita omaa toteutusta varten.

Ohjeet: Ohjesivulta löydät ohjeet palvelun käytöstä ja mahdollisten ongelmatilanteiden kuvauksia.

Kuva 1: Kuvapankin etusivu

2. Kuvien haku

Hakulomakkeella voit hakea tuotteita laattatietokannastamme. Valitse hakuehdot alasvetovalikoista ja klikkaa Hae-painiketta.

Hakulomakkeita on kaksi: perushaku (6) ja laajennettu haku (7). Hakuvaihtoehdot löytyvät linkkeinä lomakkeen yläpuolta.

2.1. Tuotehaku

Tuotehaku (kuva 2)on yksinkertainen tapa hakea tuotteitamme. Suosittelemme tuotehaun käyttöä, jos et tiedä valmistajatehdasta tai tarkkaa tuotenimeä.

Kohdassa Kuvan tyyppi (1) voit valita haun koskemaan joko tuotekuvia tai miljöökuvia. Tuotekuvat ovat yksittäistä tuotetta koskevia kuvia ja miljöökuvat ovat kohteista otettuja kuvia, joissa on käytetty useampia tuotteita. Miljöökuvien tarkoitus on antaa sinulle malleja ja ideoita omaa toteutustasi varten.

Kohdassa Tila (2) voit valita haun laatan käyttökohteen mukaan.

Kohtiin Koko (3) ja Väri (4) on kerätty tuotteidemme koko- ja värivaihtoehdot. Valitse haluamasi ja klikkaa Hae

Vapaa haku (5) kohdasta voit kirjoittaa sanan tai sanan osan tuotteiden hakua varten. Suosittelemme käyttämään lomakkeen alasvetovalikkoja tuotteiden hakuun, jos et tiedä haettavan tuotteen tuottajaa ja sarjaa. Esimerkiksi sanalla ”lasitiili” haku ei anna yhtään vastausta, mutta tilan kautta alasvetovalikosta haettaessa ”lasitiilet” – kohdasta löytyy 21 eri lasitiilivaihtoehtoa.

Kuva 2: Tuotteiden haku

2.2. Laajennettu haku

Laajennettu haku -lomakkeella (kuva3) voit hakea edellisten tapojen lisäksi myös tuottajan (1), tuotesarjan (2), tuotekoodin (3) ja/tai tuotteen kuvapankkiin lisäysajan (4) perusteella.


Kuva 3: Laajennettu haku

3. Hakutuloksista

Hae -painikkeen klikkaamisen jälkeen sinulle avataan hakutulokset näyttävä sivu. Hakutulokset esitetään pieninä kuvakkeina. Jokaisen tuotteen alapuolella on kyseisen laatan perustiedot.

Klikkaamalla kuvaketta pääset tuotteen esittely/tietosivulle (kuva 4). Tietosivulta löytyvät tarkemmat tiedot tuotteesta (1). Sivulta löydät myös tuotesarjan muut tuotteet (2) ja mahdolliset miljöökuvat (3). Sinulla on mahdollisuus tallentaa löytämäsi tuotteen kuva tai lähettää löytämäsi tuotteen infosivulle linkki sähköpostitse ystävällesi. Hän voi saamansa linkin kautta siirtyä katsomaan löytämääsi tuotetta.


Kuva 4: Tietosivu

3.1. Ei hakutuloksia

Mikäli et saanut yhtään tuotetta hakutulokseksi, yritä seuraavaa.

1. Jos hait tuotteita monella hakuehdolla/-sanalla, vähennä hakuehtojen määrää ja yritä uudelleen. Voi olla ettei juuri haluamaasi yhdistelmää löydy tuotteistamme.
2. Jos hakemasi sana ei tuota tulosta Vapaassa haussa, lyhennä sanaa, kokeile sen perusmuotoa tai hae sanan osalla. Jos haluat etsiä esim. ARS MARMI NERO –laatan, etsi pelkällä ”marmi” hakusanalla. Löydät tuotteen nopeammin ja haku näyttää samalla muutkin tuotesarjaan kuuluvat tuotteet.

4. Kuvat tiloittain

Kuvat tiloittain -osiossa laatat on jaoteltu niiden käyttökohteiden (tuoteryhmien) mukaan. Jaottelun tarkoituksena on antaa palvelun käyttäjille mahdollisuus selata nopeasti eri mahdollisuuksia ja ideoita omaa toteutusta varten. Tästä osiosta löydät helposti Kaakelikeskuksen uutuudet ja ideagallerian. Voit klikata kuvaa (1) ja kuvapankki hakee sinulle koko tuoteryhmän kaikki tuotteet. Voit myös hakea kuvan alta vapaalla hakumenetelmällä (2) tuotteita kyseisen tuoteryhmän tuotekuvista.


Kuva 5: Kuvat tiloittain